درمان حساسیت به بوتاکس
بوتاکس یکی از محبوب ترین تزریقات زیبایی است. تزریق بوتاکس با انسداد انقباض غیر ارادی عضلات صورت که می تواند باعث ایجاد چین و چروک شود، چهره جوانی را به شما هدیه می دهد. برای اکثر بیماران، این روشی مؤثر و اغلب در سریعترین زمان ممکن انجام می شود. با این حال، مانند بسیاری از درمان ها، برخی از بیماران ممکن است عوارض جانبی احتمالی با تزریق بوتاکس را تجربه کنند. در موارد نادر ممکن است عوارض جانبی شدیدتری ایجاد کند و واکنش های آلرژیک به وجود آید. در این مقاله در مورد آلرژیک به بوتاکس و همچنین روش های درمان حساسیت به بوتاکس بیشتر توضیح داده شده است.
عوارض بوتاکس
رایج ترین عوارض خفیف بوتاکس شامل موارد زیر است:
- سرخی
- تورم جزئی
- کبودی سبک
به طور معمول، این شرایط طی چند ساعت از درمان برطرف می شوند و نیازی به مراقبت قابل توجهی ندارند. اما با واکنش های آلرژیک که در اثر تزریق فرم خالص از سم بوتولینوم نوع A تشکیل شده است، باید فوراً به کمک پزشکی فوری مراجعه کنید. با اینکه واکنشهای آلرژیک شایع نیستند، توصیه می کنیم بیماران قبل از شروع درمان، درباره هرگونه حساسیت یا عوارض جانبی داروها با پزشک متخصص صحبت کنند.
درمان حساسیت به بوتاکس
بوتاکس نوعی سم است، اما وقتی به طور صحیح و در دوزهای کوچک از آن استفاده شود، مزایای پزشکی و آرایشی داشته و برای کاهش چین و چروک پوست شناخته شده است. بوتاکس همچنین می تواند به معالجه چشم های متقاطع، اسپاسم پلک، تعریق بیش از حد و برخی از اختلالات مثانه کمک کند.
با این حال سم بوتولینوم موجود در بوتاکس می تواند به مناطق دیگر بدن فراتر از محل تزریق آن سرایت کند. این امر باعث ایجاد عوارض جانبی جدی در بعضی از افراد که حتی برای اهداف آرایشی و بهداشتی از آن استفاده می کنند. اگرچه بسیار نادر است، اما حساسیت به بوتاکس یا یکی از مؤلفه های تزریق ممکن است، ایجاد شود. اگر کسی واکنش آلرژیک داشته باشد، باید انتظار یکی از موارد زیر را داشته باشد. در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی بوتاکس (تا چند ساعت یا چند هفته پس از تزریق) فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
- ضعف عضلانی غیرمعمول یا شدید (خصوصاً در ناحیه بدن که به دارو تزریق نشده است).
- در تنفس ، صحبت کردن یا بلعیدن مشکل دارید.
- از دست دادن کنترل مثانه
- صدای خشن
- پلک های افتاده
- تغییر دید، درد چشم، خشکی چشم یا تحریک چشم (ممکن است چشمان شما نسبت به نور نیز حساس تر باشد)؛
- درد یا فشار به قفسه سینه،
- درد در فک یا شانه
- ضربان قلب نامنظم.
- درد یا سوزش هنگام ادرار کردن، در تخلیه مثانه خود مشکل دارید.
- گلو درد، سرفه ، گرفتگی سینه، تنگی نفس
- تورم پلک، پوسته پوسته شدن چشم و مشکلات بینایی
عوارض جانبی شایع ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ضعف عضلات در نزدیکی محل تزریق دارو.
- مشکل در بلع برای چند ماه پس از درمان.
- سفتی عضلات، درد گردن، درد در بازوها یا پاها.
- تاری دید، پلک های پف دار، خشکی چشم، افتادگی ابرو.
- خشکی دهان
- سردرد
- خستگی
- تعرق در مناطقی غیر از زیر بغل
- کبودی، خونریزی، درد، قرمزی یا تورم در محل تزریق
توجه: اگر شما هر یک از این علائم را تجربه کنید، می تواند نشانه مسمومیت با بوتولیسم باشد که بسیار نادر است اما در صورت عدم درمان می تواند کشنده باشد.
این یک لیست کامل از عوارض جانبی نیست و سایر موارد نیز ممکن است رخ دهد. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی و درمان حساسیت به بوتاکس با پزشک خود تماس بگیرید.
چه داروهایی روی بوتاکس تأثیر می گذارد؟
لیستی را که شامل اطلاعات کامل و دوزهای تمام داروهای مصرفی شماست، به پزشک ارائه دهید. این شامل محصولات هومیوپاتی و سلامتی طبیعی است، زیرا اغلب این موارد ممکن است با بوتاکس تعامل بد داشته و عوارضی ایجاد کند.
برخی از محصولاتی که شما باید از رژیم روزانه خود حذف کنید عبارتند از:
- داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن یا آسپیرین.
- آنتی بیوتیک ها. اگر از این موارد برای درمان عفونت استفاده می کنید، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که بعد از اتمام دوره کامل، تزریق انجام شود.
- داروهای قلب.
- داروهای آلزایمر یا سایر بیماریهای عصبی.
- برخی مکمل های ویتامین و مواد معدنی.
- جلوگیری از مصرف داروهای ضد انعقاد خون (رقیق کننده خون) به مدت حداقل چهار روز قبل از درمان. این موارد معمولاً شامل هپارین، وارفارین (کومدین) و اپیکسابان (الیوکیس) است، اگرچه چندین مارک نام دیگر نیز وجود دارد. این امر به این دلیل است که داروهای ضد انعقادی و ضد پلاکت می توانند باعث خونریزی در طی و بعد از درمان شوند.
- حداقل دو روز قبل از تزریق نوشیدن الکل را متوقف کنید. وجود الکل در بدن شما می تواند کبودی و خونریزی را تشدید کند.
این لیست کامل نیست. بوتاکس ممکن است سایر داروها از جمله داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی را تحت تأثیر قرار دهد.
روش های کاهش عوارض جانبی به بوتاکس
تزریق بوتاکس باید فقط توسط پزشک متخصص آموزش دیده انجام شود ، حتی در مواردی که برای اهداف آرایشی استفاده شود. این دارو توسط ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی به عضله تزریق می شود. تزریق بوتاکس باید حداقل ۳ ماه از هم فاصله داشته باشد.
بسته به شرایط تحت درمان، تزریق بوتاكس در هر زمان بیش از یك منطقه انجام می شود.
در حین دریافت تزریق برای شرایط عضله چشم، ممکن است شما برای محافظت از سطح چشم خود نیاز به استفاده از قطره های چشمی، پماد، لنز تماسی ویژه یا وسیله دیگری داشته باشید. دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید.
اگر برای تعریق بیش از حد تحت درمان قرار می گیرید، حدود ۲۴ ساعت قبل از تزریق زیر بغل خود را بتراشید. به مدت ۲۴ ساعت قبل یا بعد از تزریق از ضد عرق یا دئودورانت استفاده نکنید. ظرف ۳۰ دقیقه قبل از تزریق از ورزش و غذاهای گرم یا نوشیدنی ها خودداری کنید.
ممکن است تا دو هفته اسپاسم عضلات گردن داشته باشید و بعد از ۶ هفته بیشترین پیشرفت را متوجه شوید.
ممکن است ۱ تا ۳ روز پس از تزریق، اسپاسم عضلات چشم را تجربه کنید و بعد از ۲ تا ۶ هفته بیشترین پیشرفت را متوجه شوید.
به دنبال تزریق سم بوتولینوم از بیش از یک متخصص پزشکی نباشید. اگر پزشک خود را تغییر دهید ، به ارائه دهنده جدید خود بگویید که از آخرین تزریق سم بوتولینوم شما چه مدت زمان گذشته است. استفاده از این دارو بیشتر از حد تجویز شده، آن را مؤثرتر نمی کند و ممکن است عوارض جانبی جدی داشته باشد.
هر عارضه جانبی را در روز درمان کاهش دهید
برای کاهش عوارض، مراقبت های بعد از بوتاکس را جدی بگیرد. یک بسته یخ زده را با خود حمل کنید تا از گرم شدن پوست جلوگیری شود. برای جلوگیری از تماس مستقیم با پوست، آن را در یک پارچه یا حوله بپوشانید و بلافاصله پس از دریافت تزریق خود از آن استفاده کنید تا از بروز کبودی جلوگیری شود. این کار نه تنها باعث کاهش درد و التهاب می شود بلکه رگ های خونی را نیز محدود می کند تا خطر خونریزی شما کاهش یابد.
از فعالیت های بدنی غیر ضروری به مدت ۲۴ ساعت بلافاصله پس از درمان خودداری کنید، زیرا حرکت بیشتر از حد لازم می تواند باعث شود که سم در سایر مناطق بدن شما پخش شود و باعث عوارض جانبی شود. استراحت کنید و فعالیت خود را به حداقل برسانید.
برخی از درد های خفیف، التهاب و کبودی جزئی، خونریزی یا افتادگی پلک ها در دو هفته اول پس از تزریق کاملاً متداول و طبیعی است. اما اگر زمان طولانی تر شود، با پزشک خود تماس بگیرید.
تزریق بوتاکس بدون عوارض جانبی در کلینیک سپیدار
در ای مقاله با چکونگی درمان حساسیت به بوتاکس آشنا شدید. اما این نکته حائز اهمیت است که برای کاهش عوارض جانبی تزریق باید توسط یک متخصص انجام شود. با مشاوره رایگان کلینیک سپیدار می توانید اطلاعات کاملی را به دست آورید. متخصصان کلینیک زیبایی سپیدار شرایط شما را سنجیده و اگر کاندید مناسبی برای تزریق نباشید، شما را از انجام آن منع خواهند کرد.
ساعات کاری
- شنبه - پنج شنبه : 10:00 - 20:00
شماره تماس
- ٠٢١٨٨٦٨٥٧٥٣ - ٠٢١٨٨٦٩٤٩٦٧
whatsapp : +98 910 661 8150